Eksportorganisationer

Dansk-ambassade-skiltDer findes en del organisationer i Danmark, som hjælper danske virksomheder med eksport, blandt dem er Danmarks Eksportråd under Udenrigsministeriet, DI, Dansk Erhverv, Dansk Eksportforening, Landbrug & Fødevarer, Væksthusene, Håndværksrådet, mange brancheorganisationer og en række andre.

Danmarks Eksportråd, Udenrigsministeriet

Danmarks Eksportråd arbejder målrettet på at øge danske virksomheders eksport. Som en del af Udenrigsministeriet har Danmarks Eksportråd medarbejdere på ambassaderne i hele verden.

DI, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer

DI, Dansk Erhverv og Landbrug & Fødevarer er Danmarks største erhvervsorganisationer. De afholder forskellige arrangementer med fokus på eksport og disse 3 organisationer er stort set altid med ved officielle danske eksportfremstød i udlandet, når medlemmer af kongehuset deltager.

Eksportforeningen

Eksportforeningen er inddelt i flere brancheforeninger, hvis formål er at øge medlemsvirksomhedernes eksport ved en fælles eksportindsats. 

Væksthusene, Håndværksrådet og andre organisationer

De regionalt baserede Væksthuse støtter op med råd og vejledning om eksport. Væksthusene afholder også eksportseminarer, specielt for SMV-virksomheder. Håndværksrådet yder også forskellige tiltag til støtte for deres SMV-medlemsvirksomhedernes eksportindsats. Herudover er der mange andre brancheorganisationer, som i større eller mindre grad støtter op om deres medlemmers eksportindsats.

Læs mere om de eksportorienterede danske organisationer her: Organisationer i Danmark