Eksportorganisationer

Dansk-ambassade-skiltDer findes en del organisationer i Danmark, som hjælper danske virksomheder med eksport. Blandt dem som yder en væsentlige eksportfremmeindsats er The Trade Council under Udenrigsministeriet, DI, Dansk Erhverv, Eksportforeningen, Landbrug & Fødevarer, Erhvervshusene og SMVdanmark. Herudover tilbyder mange brancheorganisationer, lokale Erhvervsråd, andre organisation og private konsulentvirksomheder hjælp, råd og vejledning om eksport.

The Trade Council, Udenrigsministeriet

The Trade Council er tidligere var kendt som Danmarks Eksportråd eller bare Eksportrådet. The Trade Council arbejder målrettet på at øge danske virksomheders eksport. Som en del af Udenrigsministeriet har The Trade Council medarbejdere på ambassaderne i hele verden.

DI, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer

DI, Dansk Erhverv og Landbrug & Fødevarer er Danmarks største erhvervsorganisationer. De afholder forskellige arrangementer med fokus på eksport og disse 3 organisationer er stort set altid med ved officielle danske eksportfremstød i udlandet, når medlemmer af kongehuset deltager.

Eksportforeningen

Eksportforeningen er inddelt i 14 brancheopdelte eksportnetværk, hvis formål er at øge medlemsvirksomhedernes eksport ved en fælles eksportindsats. Eksportforeningen (Danish Export Association) har til huse i Eksportens Hus i Silkeborg og har også en kontor i København.

Erhvervshusene, SMVdanmark og andre organisationer

De regionalt baserede Erhvervshuse (tidligere Væksthuse) støtter op med råd og vejledning om eksport. Erhvervshusene afholder også eksportseminarer, specielt for SMV-virksomheder. I alt findes der følgende 6 Erhvervshuse i Danmark: Erhvervshus Hovedstaden, Erhvervshus SjællandErhvervshus Fyn, Erhvervshus Sydjylland, Erhvervshus Midtjylland og Erhvervshus Nordjylland. SMVdanmark, som tidligere hed Håndværksrådet, yder også forskellige tiltag til støtte for deres SMV-medlemsvirksomhedernes eksportindsats. Herudover er der mange andre brancheorganisationer, som i større eller mindre grad støtter op om deres medlemmers eksportindsats.

Konkret information til at hjælpe din eksport på rette vej

Ved kontakt til Seomondo kan du få mere information om hvilke eksportorienterede organisationer, som du bør kontakte. Du kan også læse mere om de eksportorienterede danske organisationer her: Organisationer i Danmark. Generelt tilbyder Seomondo også hjælp til eksport, primært i form af programmering og design af flersprogede hjemmesider og webshops. Herudover kan vi tilbyde eksportrådgivning, informationsøgning i udlandet, søgning af forretningspartnere i udlandet, markedsanalyser i udlandet og internationale konkurrentanalyser primært for nærmarkederne.