Eksport til resten af verden

Eksport til hele verdenHvis salg i Danmark, eksport til nærmarkederne, eksport til hele EU og resten af Europa ikke er nok for din virksomhed, så kan vi altså også hjælpe jer videre ud på eksportmarkederne.


Eksport til lande uden for Europa

I 2014 gik 62,7% af Danmarks vareeksport til EU-lande, mens andre lande i Europa stod for 10,6%. Dvs. at 73,3% af Danmarks vareeksport går til europæiske lande og kun 26,7% går til andre verdensdelen. Sagt på en anden måde, så går lidt over 1/4 af Danmarks eksport til lande uden for Europa.

Fordelingen af Danmarks vareeksport i 2014 på kontinenter:
1. Europa 73,3%
2. Asien (inkl. den arabiske halvø) 13,6%
3. Nordamerika (inkl. Mellmeamerika og Caribien) 8,8%
4. Sydamerika 1,6%
6. Afrika 1,5%
7. Australien og Oceanien 1,2%

Danmarks 10 største eksportmarkeder udenfor Europa i 2014:
1. USA - 6,9% af Danmarks samlede eksport
2. Kina - 3,5% af Danmarks samlede eksport
3. Japan - 1,8% af Danmarks samlede eksport
4. Hongkong - 1,1% af Danmarks samlede eksport
5. Tyrkiet - 0,9% af Danmarks samlede eksport
6. Brasilien - 0,9% af Danmarks samlede eksport
7. Sydkorea - 0,8% af Danmarks samlede eksport
8. Australien - 0,8% af Danmarks samlede eksport
9. Canada - 0,7% af Danmarks samlede eksport
10. Saudi Arabien - 0,7% af Danmarks samlede eksport

Danmark har traditionelt set haft en stor handel med USA og det har vi stadig. I de senere år er Danmarks eksport til lande som Kina, Brasilien, Australien og Tyrkiet blevet øget markant. På listen over Danmarks 10 største eksportlande uden for Europa er verdens befolkningsmæssigt næststørste nation Indien overraskende ikke med. Indien er kun nr. 16 på listen med 0,4% af Danmarks samlede eksport. Ligeledes kan det undre at eksporten til verdens rigeste land pr. indbygger Qatar, ikke er højere end nr. 38 på listen med 0,1% af Danmarks samlede vareeksport. I Qatar burde der ellers være gode muligheder for afsætning af danske luksus- og designvarer. 

Seomondo kan hjælpe din virksomhed ud i verden

Er der et bestemt marked i det store udland som din virksomhed vil ud på, så lad Seomondo hjælpe dig på vej. Vi kan undersøge markedet for dig og sammensætte en slagkraftig international markedsføringskampagne, som kan skaffe din virksomhed nye kunder og samarbejdspartnere. Kontakt os og hør nærmere om hvordan vi kan hjælpe.